GAZETARII

Deși conduce țara, Marcel râde de români: să impozităm pensiile speciale

PSD și PNL continuă să aibă un comportament duplicitar: una spun si alta fac. Deși cele două partide conduc astăzi România, vorbesc în spațiul public de parcă puterea deciziei nu ar fi la ei.

Nu mai târziu decât ieri președintele PSD a dovedit o retorică ieșită din comun. Acesta a criticat sistemul de pensii speciale și care blochează dezvoltarea țării.

Dar PSD este principalul partid de la guvernare și cel mai mare partid parlamentar. Acesta dispune de puterea de a corecta orice eroare de funcționare a statului român.

„Fac un ultim apel către colegii mei din Coaliție, înainte de reuniunea de mâine, să înțeleagă necesitatea ca România să aibă un cadru fiscal modern și european.

Nu putem continua cu un sistem învechit și nedrept, care produce dezechilibre economice și inechitate socială. Este un nonsens să așteptăm un progres general pentru români cu un sistem regresiv, în care cine câștigă mai mult plătește procentual mai puțin!

Oricât de tare ar deranja acest lucru, pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de euro anual, trebuie supraimpozitate. Totodată, trebuie taxate corect averile celor care trăiesc în lux”.

Da, ați citit bine, România face investiții publice de doar 6 miliarde de euro, însă plătește pensii speciale de 2 miliarde de euro. Pensiile speciale reprezintă în realitate privilegii ale unor categorii socio-profesionale.

Marcel Ciolacu vorbește și despre situația grea în care se află Romanii, despre sărăcia din țară, dar ciudat este că ei conduc astăzi țara și sub PSD și PNL s-a vândut toată industria:

„Statul are datoria de a-i ajuta, mai ales în această perioadă grea, atât pe angajații aflați în zona salariului minim pe economie, cât și pe pensionarii cu cele mai mici venituri. A ne face că nu vedem această realitate înseamnă a pune un simplu bandaj pe o rană atunci exact când pacientul are nevoie de medicamente mai puternice!

Nu vrem taxe noi care să împovăreze mediul de afaceri, ci vrem o reașezare a sarcinii fiscale astfel încât toți românii care câștigă cinstit din munca lor să simtă că sistemul fiscal este corect. Momentan, nu avem așa ceva! De aceea, PSD nu se va opri până când nu vom realiza un sistem comparabil cu cele mai dezvoltate economii din Europa”.

Marcel Ciolacu spune în acest discurs că nu dorește noi taxe, dar tot ieri a decis să aducă noi taxe pe antreprenorii români: creșterea impozitului pe dividende și creșterea valorii TVA pentru Horeca.

PSD vorbește și de siguranța energetică dar în realitate a acceptat încheierea termocentralele țării și astăzi suntem dependenți de importurile de energie, situație unică în ultimii 70 de ani:

„Și mai este un subiect care trebuie lămurit în Coaliție. Este nevoie de un plan urgent pentru siguranța energetică a țării în perioada următoare. Susținem protejarea mediului, ne respectăm angajamentele pe termen lung, dar prioritatea momentului este să-i protejăm pe români! Iar, în clipa de față, adevărul crud este că nu există o strategie energetică care să răspundă urgențelor actuale.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.