You are currently viewing Dezastru pentru guvernul PSD-PNL – Românii cred că situaţia din ţară este mai rea decât în 1989

Dezastru pentru guvernul PSD-PNL – Românii cred că situaţia din ţară este mai rea decât în 1989

  • Post author:
  • Post published:noiembrie 21, 2022
  • Post category:ȘTIRI

Peste 50% dintre români cred că situaţia din ţară este mai rea decât în 1989, potrivit unor sondaje realizate de INSCOP Research.

Peste 89,2% dintre români sunt de părere că populaţia ar trebui să fie consultată mai des prin referendum pe temele majore de interes local sau naţional. De asemenea, peste 53% dintre români considerpă că România se află ântr-o situație mai rea decât în 1989.

„Cei din generaţia matură într-un fel sau altul sunt dezamăgiţi de decalajul dintre aşteptările lor în 1989 şi ceea ce s-a întâmplat acum. Pe de altă parte, sunt tineri care nu ştiu prea multe despre ce era înainte de 1989, despre cum era societatea şi oamenii nu gândesc raţional. De exemplu, nu se gândeşte nimeni că în societatea românească din 1989 lipsea aproape totul, nu aveai libertate de mişcare, nivelul de trai era extrem de scăzut, nu aveai lucruri elementare, cum ar fi accesul permanent la electricitate, la combustibil sau la hrană”, a spus rectorul Universităţii din Bucureşti, Marian Preda, referitor la opinia românilor despre situaţia de dinainte de 1989.

Distribuiți articolul!