Ads 6 Google account (silviu.tanase.timpul@gmail.com) Privacy Terms 1 / 2 Alert Remember to publish your GDPR message using a Google-certified CMP to continue showing AdSense ads on your site in the EEA and the UK. If you don't publish it by January 16, 2024, we'll publish one for you. Code generator Ad created, now place the code Copy and paste the ad unit code in between the tags of your pages Place this code where you want an ad to appear. Do this for each individual ad unit, on every page. It usually takes a few minutes for ads to appear on the page but occasionally it can take up to an hour. See our code implementation guide for more details.
ȘTIRI

Dolarul crește fulminant și ajunge la maximul ultimilor 20 de ani

Dolarul american a atins luni maximul ultimilor 20 de ani în raport cu un coș de valute, după ce președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a semnalat că ratele dobânzilor vor fi menținute mai mult timp la un nivel mai ridicat pentru a reduce inflația în creștere, relatează Reuters.

Indicele dolarului a escaladat până la un nou maxim al ultimelor două decenii, de 109,44, în cursul tranzacțiilor din Asia, forța dolarului împingând alte valute importante la noi minime și punând presiune asupra omologilor săi de pe piețele emergente, informează Mediafax.

Dolarul a atins 138,88 unități față de yenul japonez, cel mai ridicat nivel din 21 iulie, în timp ce yuanul a scăzut la un nou minim al ultimilor doi ani, de 6,9321 pentru un dolar.

Lira sterlină a scăzut, de asemenea, la un minim al ultimilor doi ani și jumătate, de 1,1656 dolari și a fost ultima dată în scădere cu 0,61% la 1,1658 dolari, în timp ce euro a scăzut cu 0,49% la 0,9916 dolari.

Mișcările au extins câștigurile dolarului realizate vineri, când Powell a avertizat că vor exista „unele dureri” pentru gospodării și întreprinderi, deoarece va fi nevoie de timp pentru ca Fed să controleze inflația.

În prezent, piețele evaluează la aproximativ 76,5% șansele unei creșteri a ratei de 75 de puncte de bază la următoarea ședință a Fed din septembrie.

Piețele iau în calcul riscul ca BCE să majoreze dobânda cu 75 de puncte de bază luna viitoare, după ce unii factori de decizie au semnalat interesul pentru o astfel de mișcare.

În ceea ce privește criptomonedele, Bitcoin a rămas sub nivelul de 20.000 de dolari, pe măsură ce sentimentul investitorilor a scăzut, iar ultima dată a scăzut cu 3,89%, la 19.843,02 dolari.