ȘTIRI

După Kosovo, urmează Bosnia-Herțegovina. Croații vor să se rupă de musulmani și să aibă propria entitate

Ambasada SUA la Sarajevo a comunicat că respinge noi divizări în interiorul statului suveran Bosnia și Herțegovina (BiH), inclusiv formarea unei a treia entități croate.

Ambasada SUA și-a reiterat angajamentul pentru o BiH stat suveran cu două entități și trei popoare constitutive.

„Înaltul Reprezentant al comunității internaționale în BiH, Christian Schmidt, a dat partidelor șase săptămâni pentru a se angaja într-un dialog constructiv pentru rezolvarea problemelor urgente de funcționare și împărțire a puterii. Acest interval de timp trebuie utilizat pentru acest obiectiv și nu pentru schimbul de acuzații incendiare sau periclitarea Acordului de pace de la Dayton” – se menționează în comunicatul Ambasadei SUA la Sarajevo.

Comunicatul ambasadei americane a survenit după ce liderul Uniunii Democrate Croate din BiH, Dragan Čović, a declarat că va ști, în mod adecvat și în conformitate cu toate mijloacele politice și juridice, să protejeze egalitatea constituțională a poporului croat și a reprezentanților lui legitimi.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.