ANCHETEGAZETARIIOPINIIȘTIRI

Factura pentru energie în UK va ajunge 3613 lire

Firma de cercetare Cornwall Insight preconizează că plafonul prețurilor la energie este pe cale să ajungă în UK la 3.615 lire sterline pe an începând cu luna ianuarie, o creștere față de estimarea sa anterioară de 3.363 lire sterline făcută luna trecută, transmite Ziarul Românesc din UK.

Cornwall prognozează că facturile energetice medii anuale ale gospodăriilor vor depăși 3.700 de lire sterline în al doilea trimestru al anului viitor, înainte de a scădea ușor la 3.470 de lire sterline în ultimele trei luni ale anului.

Cele mai recente previziuni privind creșterea facturilor la energie au venit în contextul în care firma de energie BP a raportat profituri uriașe de 8,45 miliarde de dolari (6,9 miliarde de lire sterline) în trimestrul de până la sfârșitul lunii iunie, triplu față de cele 2,8 miliarde de dolari din aceeași perioadă a anului trecut și al doilea cel mai mare profit din istoria companiei.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.