GAZETARII

Florin Cîțu nu poate candida la ȘEFIA PNL: nu are 5 ani ca și membru

Iată că problemele nu vin numai din SUA, dar și din România. Toată tabăra PDL-istă din spatele lui Florin Cîțu este disperată deoarece acesta nu îndeplinește condițiile legale pentru a putea candida la șefia partidului.

Conform statutului aprobat de către congresul partidului trebuie să ai cel puțin 5 ani în calitatea de membru de partid pentru a putea candida la funcția supremă de președinte, adică cel care deține ștampila și poate spune cine și unde poate pleca.

Ori statututul partidului reprezintă un document suprem ce a fost votat de către congres și validat de către instanță. El funcționează asemenea unei legi pentru partid, adică nu poate fi încălcat până la un nou congres, moment la care el poate suferi modificări.

Dar modificările la statut nu se pot aduce decât în cadrul unui congres, nu și între congrese.

Biroul Național de Conducere reprezintă organul suprem care asigură ducerea la îndeplinire a deciziilor congresului în conformitate cu statutul partidului. Nici un membru de partid și nici chiar BNC-ul nu poate modifica statutul între congrese, sau să poată detalia sau neglija prevederi ale acestuia.

Dar penalii din PNL și-au propus totuși să încalce și de această dată legea, nu doar legea omeniei care ar fi spus că cel mai bine este ca Orban să fie președintele, din moment ce tot Orban le-a dat la toți funcții și tot felul de sinecuri.

Ori BNC-ul adunat săptămâna trecută doar cu oamenii lui Florin Cîțu și Rareș Bogdan, doi clovni ai clasei politice, a încercat să voteze o derogarea de la statut, adică o încălcare a statutului, astfel încât Florin Cîțu să poată candida.

Sigur că abuzuri se pot comite, ei pot să voteze orice, nu înseamnă însă că se și poate valida ceea ce s-a votat. Deciziile congresului ajung ulterior la instanțele de judecată și ele trebuie să verifice, conform legii partidelor politice și statutului aprobat de congres, dacă deciziile luate sunt corecte. În cazul în care nu sunt corecte dar noua conducerea și-a intrat în rol atunci ministerul de resort ar trebui să ceară desființarea PNL, căci așa spune legea partidelor politice.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.