ȘTIRI

Garda de Mediu are de gând să amendeze Primăria Capitalei cu 100.000 de lei din cauza poluării masive

Garda de Mediu are de gând să amendeze Primăria Capitalei cu 100.000 de lei, după ce municipalitatea a fost acuzată de comisari în numeroase rânduri că nu face un plan de măsuri pentru a combate poluarea din București.

Iată ce a spus Andrei Corlan, comisar șef la Garda Națională de Mediu: „Avem 3 zile de calm atmosferic, care nu e favorabil pentru dispersia poluanților. Agenția de mediu a trimis de 14 notificări primăriei Capitalei referitor la încărcare concentrației aerului”

„Cauzele principale sunt constituite din trafic. Dacă ne uităm pe monitorizarea de la Agenția de Protecția Mediului, vedem că cel mai poluat aer îl avem în vestul Bucureștiului și în nord, zonele Pipera și Giulești. Știm cum e situația traficului din zona respectivă. Garda de Mediu a stabilit 7 măsuri. PMB trebuia să realizeze un plan de măsuri urgente, cu efect în reducerea emisiilor de pulberi de suspensie generate de traficul rutier, cu precădere de traficul greu, inclusiv prin restricționarea traficului dacă sunt creșteri sau depășiri ale valorilor limită”, a explicat Corlan.

„Singurul lucru pe care l-a făcut Primăria Capitalei a fost să obiecteze la măsurile pe care le-m impus. Probabil că PMB va avea sancțiune 100 de mii de lei din partea Gărzii Naționale de Mediu. Eu sunt sigur că PMB va primi săptămâna viitoare, probabil mâine, sancțiune pentru nerealizarea măsurilor”, a adăugat el.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.