ȘTIRI

Generalii din FSB sunt nervoși: Vladimir Putin ar putea fi eliminat

Expert militar al Institutului Ucrainean al Viitorului, consultant al Comitetului Radei Supreme pentru securitate și apărare națională Ivan Stupak susține că Vladimir Putin s-ar putea confrunta cu o revoltă a generalilor din serviciul secret FSB. Aceștia sunt deja destul de nervoși din cauza sancțiunilor, iar dacă lucrurile vor continua în acest fel nu este exclus să fie pus la cale un plan pentru asasinarea lui Vladimir Putin.

Potrivit acestuia, un astfel de scenariu este posibil pentru Putin doar atunci când existența sa continuă devine un obstacol pentru mulți oficiali de rang înalt ai Federației Ruse, informează unian.net.

„Pentru că înainte puteau să se îmbarce într-un avion privat și să zboare la Nisa, să joace într-un cazinou din Monaco și să se întoarcă peste câteva zile. Acum nu există așa ceva – banii sunt, dar nu îi poți cheltui. Și când situația devine critică pentru generali, atunci poate că vor lua o astfel de decizie”, prezice expertul.

De asemenea, el nu a exclus în viitorul apropiat aterizări importante și sinucideri „accidentale” printre oficialii de rang înalt ai complexului militar-industrial din Rusia.

Acest lucru se datorează eșecurilor și înfrângerilor trupelor ruse în timpul războiului din Ucraina.

„FSB va săpa pământul și va găsi când au fost luate miliarde de dolari pentru a produce anumite fonduri și au fost furate o treime sau două din aceste fonduri. Ei s-au gândit că vor veni aici, vor face rapid o vinaigretă din toată lumea și că ar fi sfârșitul”, comentează Stupak.

Totodată, este convins că șeful Ministerului rus al Apărării, Șoigu, va rămâne până la urmă în funcție, întrucât nu ar fi nimeni care să-l înlocuiască.

„Este foarte convenabil pentru Putin, pentru că este controlat și nu are ambiții politice. Și Putin se teme că dacă îl trimite pe Șoigu pentru 10 ani pentru eșecul „operațiunii speciale”, numește pe cineva nou, atunci poate că acea persoană va vrea să-și facă o carieră politică și să retragă trupele în Piața Roșie. Desigur, Putin nu poate permite acest lucru”, a explicat expertul militar.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.