ȘTIRI

George Buhnici a fost găsit vinovat pentru discriminare – Vloggerul este bun de plată în scandalul vergeturilor

George Buhnici a pierdut procesul cu CNCD de la Curtea de Apel, după ce a fost amendat cu suma de 20.000 de lei pentru discriminare, în urma declarațiilor făcute despre ”femeile cu vergeturi pe plajă”, în iulie 2022.

Pe data de 31 august 2022, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 20.000 de lei. vlogger-ul a atacat hotărâra CNCD în instanță, dar a pierdut procesul.

Pe de altă parte, judecătorii Curții de Apel au decis să reducă amenda.

După ce George Buhnici a spus că merge la plajă pentru a vedea piele, nu vergeturi, acesta a fost acuzat de discriminare și amendat de CNCD.

„Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor din data de 31 august 2022, a adoptat următoarea hotărâre:

Afirmațiile făcute de George Daniel Buhnici la adresa femeilor în cadrul emisiunii TV „XNS”, în luna iulie a anului curent, emisiune ce a fost difuzată pe postul TV Antena 1, reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate umană, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 20.000 lei față de George Daniel Buhnici.

Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (7 voturi)”, se arată în comunicatul de presă al instituției, la acea vreme.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.