GAZETARII

George Simion: Guvernul minte. Sunt bani pentru educație și pentru profesori

George Simion a declarat că actualul Guvern minte cu nerușinare – sunt bani pentru educație și pentru profesori, însă prioritatea PSD, PNL și UDMR este aceea de mulțumi clientela politică. Declarația a fost făcută la Bacău, în timpul evenimentului de prezentare al programului de guvernare al partidului AUR.

În acest context, George Simion a precizat că în programul de guvernare al AUR se regăsesc o serie de măsuri pentru susținerea educației – trebuie să punem punct subfinanțării învățământului românesc și să redăm profesorilor demnitatea. Președintele AUR, a precizat, referitor la greva generală a profesorilor, că este o minciună din partea Guvernului să spună că nu sunt bani, nu sunt resurse pentru educație și pentru profesori.

„Ceea ce avem inclus în programul de guvernare, Proiectul „Domnul Trandafir” pentru profesorii din România, redarea demnității profesorilor, care, în primul rând, trebuie să fie remunerați corespunzător material, pot să dea alt sens învățământului românesc. (…) Noi am venit cu propunerea unui salariu minim de 5.000 de lei brut, cu o impozitare pentru primii 5.000 de lei de 25%, adică în mână un salariu de aproximativ 3.800 – 3.900 de lei, un salariu care ar acoperi coșul zilnic de nevoi. Reducerea taxării muncii trebuie făcută. Peste tot, în toate țările Uniunii Europene, la aceste sume și la salariul minim este o impozitare a muncii redusă. Lucrul acesta se poate face. Tratarea profesorilor ca asistați sociali cu 1.000 de lei la 6 luni nu arată decât faptul că actualul Guvern nu are soluții. (…) România în acest moment cumpără 54 de tancuri Abrams cu suma de 1 miliard de euro. Singura problemă, pentru că nu ne opunem retehnologizării și dotării Armatei României, ba chiar avem acest lucru inclus în program, singura problemă de care ne legăm este de opțiune – ce alegem. Și mai punem un lucru în dezbatere: de ce aceste tancuri sunt fabricate în 1999 și cum o să ne apere aceste tancuri în vreun fel?”, a declarat George Simion.

Președintele AUR a conchis că „sentimentul meu îmi spune că noi știm, totuși, să ne trezim în al doisprezecelea ceas, că avem o șansă unică anul viitor când au loc toate rundele de alegeri și ține doar de noi să ducem acest program de guvernare în fiecare casă de români”.  

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.