GAZETARII

George Simion, liderul AUR, critică ordonanța de urgență a Guvernului Ciolacu și acuză favorizarea multinaționalelor în detrimentul afacerilor românești

George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), lansează un atac vehement asupra Guvernului Ciolacu și a unei ordonanțe de urgență care, potrivit lui, va pune în faliment peste un sfert din companiile românești începând cu luna septembrie.

Declarația sa este plină de indignare și acuză administrația de favorizarea multinaționalelor în detrimentul afacerilor autohtone. Mai mult, Simion atrage atenția asupra tergiversării modificărilor legislative care ar impune un impozit de 1% multinaționalelor.

„Nici vorbă să fie dată această ordonanță care va distruge afacerile românești, în loc să se facă ce s-a promis: ca multinaționalele să plătească”, exclamă Simion, sugerând că soluția pentru a alimenta bugetul țării ar fi reducerea cheltuielilor de stat. Liderul AUR exprimă îngrijorare cu privire la impactul negativ pe care ordonanța îl va avea asupra industriei construcțiilor și agriculturii, unde există încă contracte în vigoare.

În plus, Simion dezvăluie că Guvernul intenționează să promulge ordonanța în luna august, când mulți români sunt în concediu, limitând astfel posibilitatea unei reacții spontane sau a unor proteste. În final, liderul AUR îndeamnă la adoptarea propunerii partidului de a crește salariul minim brut la 5.000 de lei, cu o taxare de 1.100 de lei.

El susține că această măsură ar permite românilor să rămână în țară și să lucreze, în contradicție cu politica Guvernului Ciolacu, care, potrivit lui, încarcă lucrătorii cu taxe exagerate de 47% și riscă să ducă la falimentul multor firme autohtone.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.