În timp ce mii de români au ieșit în stradă, disperați de salariile mici și taxele din ce în ce mai mari, l-am auzit pe Marcel Ciolacu vorbind la televizor, nonșalant, fără nicio urmă de bun simț, despre cât de nedreaptă este viața, că o treime dintre angajați sunt plătiți cu salariul minim pe economie, că taxarea muncii este foarte mare și că s-a săturat să vadă că de 30 de ani „facem totul după ureche”.
Ciolacu, tu te auzi? Să îți amintim că ești premier de mai bine de un an de zile? Că tot colegii tăi au fost la guvernare înainte ca tu să ajungi la Palatul Victoria? PSD a guvernat mai bine de 25 de ani, din cei 34 de ani care au trecut de la Revoluție. Cât tupeu să ai să mai vii în fața românilor cu un astfel de discurs populist, în condițiile în care vedem cozi infernale la casele de ajutor reciproc, vedem cum oamenii sunt nevoiți să cumpere alimentele cele mai ieftine, alea ultraprocesate și pline de chimicale pe care le vând hipermarketurile străine care fac legea în țara noastră.
Vine Ciolacu acum și cu soluția: nu vrea reducerea taxării muncii, vrea deduceri pentru salariile mici. Cu alte cuvinte, angajatorul să fie nevoit să plătească același salariu, iar la angajat să ajungă tot 50% din el, însă o parte din taxe să nu mai meargă la bugetul de stat, ci la tot felul de firme care fac asigurări private de sănătate. La ce avem nevoie de asigurare la privat, când plătim deja contribuția obligatorie de 10% pentru sistemul de sănătate? Și-a dat seama și premierul că spitalele publice OMOARĂ oameni sau vrea să asigure profit unor companii?
1,5 milioane de români sunt plătiți cu salariul minim pe economie, adică 3.300 de lei brut. În buzunarele lor ajung însă doar 2.079 de lei. La salariile puțin mai mari situația e și mai gravă, pentru un salariu net de 3.500 de lei, angajatorul trebuie să plătească 6.000 de lei.
AUR a depus în Parlament un proiect de lege prin care voia diminuarea taxării muncii la maximum 25%, însă Partidul Comasat a considerat că românii nu merită o astfel de măsură, respingând cu majoritate de voturi inițiativa. Vom relua, însă, măsura, atunci când vom ajunge la guvernare!
PNL-PSD refuză intenționat să vină cu noua lege a salarizării, să elimine sporurile nesimțite la stat și să reducă impozitarea muncii, care reprezintă o povară mult prea mare pentru românii și așa batjocoriți de statul român, prin serviciile de slabă calitate pe care le oferă.