GAZETARII

George Simion: viziunea AUR este să avem doar impozit pe venit, impozitul pe profit este depășit

Întrebat despre viziunea AUR asupra laturii economie, George Simion, liderul AUR, a susținut că viziunea AUR este că impozitul pe profit este o variantă depășită de taxare și că el susține doar aplicarea unui impozit pe venit:

„Trebuie să facem un mediu favorabil de afaceri și să preluăm modelul altor state ce au devenit paradisuri fiscale dar ele sunt foarte bogate.

Impozitul pe profit trebuie să fie eliminat deoarece birocratizează procesul antreprenorial și fiscal, iar oamenii de afaceri umblă să facă rost de acte care să dovedească cheltuieli ce nu se pot deconta fiscal. Este o mare prostie. Sistemul trebuie să fie simplu și să nu mai abordăm mediul de afaceri ca și cum acolo toți ar fi vinovați: punem impozit de 1% până la un milion de euro, cum este acum, dar tot ce este peste 1 milion de euro să fie 2%.

Companiile românești vor avea toate de câștigat iar companiile mari străine, care declarau profituri mici prin externalizarea unor sume importante de bani, degeaba vor mai face acest lucru căci le vom taxa pe cifra de afaceri. Sumele colectate la bugetul de stat vor fi similare, cu siguranță nu mai mici, însă companiile românești vor putea să își aranjeze cheltuielile” a declarat George Simion.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.