ȘTIRI

Gigi Becali, făcut praf de Alin Stoica în presa belgiană: Cel care a uzurpat clubul Steaua.

Fostul jucător al lui Anderlecht Bruxelles,  Alin Stoica, a realizat pentru Le Soir o radiografie a celor de FCSB și a patronului Gigi Becali, înaintea partidei cu Anderlecht.

„Prefer să nu vorbesc despre acest om (n.r – Giovani Becali) care l-a indus în eroare pe tatăl meu și l-a forțat să mă convingă să semnez cu Brugge. Totul doar pentru un comision. Iar asta în contextul în care aveam pe masă propunerea de prelungire la Anderlecht, pe care el mi-a ascuns-o.

În ceea ce îl privește pe Gigi, personajul principal, cel care a uzurpat clubul Steaua, el și-a construit averea din imobiliare, nu pe baza cunoștințelor sale fotbalistice. El provine dintr-o familie de ciobani.

Nașul lui e Gheorghe Hagi, starul român de la FC Barcelona, pentru care a fost multă vreme un simplu șofer. Becali nu a vrut să investească banii familiei sale în afara României, ci să cumpere terenuri din jurul Bucureștiului la prețuri foarte mici și să facă afaceri cu Ministerul Apărării și cu alții. Terenurile respective au ajuns la o valoare uriașă în timpul boomului de pe piața imobiliarelor. Nici n-aveți idee cât de mult s-a îmbogățit.

Oficial, el e în top 30 cei mai bogați oameni din România, cu o avere de peste 300 de milioane de dolari, dar se spune că suma ar putea fi de 8-9-10 ori mai mare. Pe lângă activitatatea sa din fotbal, unde cunoștințele sale sunt foarte limitate, contrar a ceea ce el vrea să creadă, a intrat și în politică cu un mic Partid Creștin Democrat”, a declarat Alin Stoica pentru Le Soir.

Alin Stoica a jucat 7 ani la Anderlecht, între 1996 și 2002, interval în care a strâns 164 de meciuri și 29 de goluri. La Brugge a evoluat două sezoane și jumătate, marcând de șapte ori în 54 de apariții.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.