You are currently viewing Guvernanții nu vor să umble la prețul carburanților – Ministrul de Finanțe: „Nu s-a discutat o asemenea măsură”

Guvernanții nu vor să umble la prețul carburanților – Ministrul de Finanțe: „Nu s-a discutat o asemenea măsură”

  • Post author:
  • Post published:iunie 14, 2022
  • Post category:ȘTIRI

Protestele românilor nu îi sperie pe guvernanți. Ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat mai multe modificări la Codul fiscal, pe care coaliția de guvernare le discută și le va adopta în cursul acestei săptămâni.

Chiar dacă zeci de benzinării din țară sunt blocate de șoferii și transportatorii enervați pe creșterea prețurilor la combustibil, cei doi lideri ai coaliției de guvernare, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, nu au luat în discuție, în coaliție, eventuale măsuri de reducere a prețurilor la combustibil.

În schimb, coaliția de guvernare ia în discuție măsuri de modificare a Codului fiscal privind ajustarea unor facilităţi şi creşterea deducerilor pentru persoanele cu venituri mici. Referitor la o taxă de solidaritate, ministrul de Finanțe a anunțat că se doreşte mai degrabă o contribuţie pentru sistemul de educaţie şi de sănătate, două domenii unde e nevoie de investiţii masive. Adrian Câciu a mai precizat că acest pachet va aduce la bugetul de stat între 1,2 şi 1,5 puncte procentuale din PIB.

Distribuiți articolul!