ȘTIRI

Guvernul amână adoptarea modificărilor OUG pe compensarea prețurilor la energie

Guvernul amână adoptarea modificărilor ordonanței de urgență pe compensarea prețurilor la energie. PSD ceruse modificarea ordonanței de urgență până pe 1 septembrie.

Premierul Nicolae Ciucă a spus că mâine va avea loc o nouă şedinţă de Guvern, al cărui punct principal pe agendă va fi Ordonanţa de Guvern privind modificarea elementelor de referinţă pentru compensarea preţurilor la energie.

„Azi (miercuri – n.r.) urmează să primesc planul de iarnă de la Ministerul Energiei, iar mâine (joi-n.r.) vom avea elementele de analiză și concluziile privind procesul prin care vom aduce modificări la OUG prin care compensăm prețurile la energie”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de guvern.

La rândul său, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus că, împreună cu colegii de la Ministerul de Finanțe, cu cei de la ANRE, va trebui să finalizeze problema impozitării pe tot lanțul de producție și comercializare a energiei electrice, iar joi să prezinte în comitetul interministerial forma finală.

„Stocurile de gaze naturale în acest moment… Ne-am apropiat de 73%. Avem peste 2,28 miliarde de metri cubi în depozite. Cifra asumată pentru 1 septembrie era de 57%, deci a fost un ritm accelerat de înmagazinare a gazelor în depozite, astfel încât să depășim ținta minimă de 80% ca grad de umplere a depozitelor”, a mai spus Popescu.

Premierul Nicolae Ciucă spunea, marți, că preferă să întârzie o zi cu ordonanța de urgență pe Energie, decât să se grăbească și să adopte ordonanță de urgență care să nu producă efecte.

PSD ceruse modificarea ordonanței de urgență până pe 1 septembrie.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.