GAZETARII

Guvernul Ciucă se pregătește să ne închidă în case. Revine pandemia din toamnă

Oficialii se pregătesc să ne închidă din nou în case. Din moment ce războiului nu mai este un subiect de interes, tema pandemiei revine în atenția presei. În Marea Britanie în ultima săptămână au fost confirmate jumătate de milion de cazuri la o populație cam de 60 de milioane de locuitori, iar presă titrează că nu este vorba despre o gripă banală.

Și pe la finele lui 2019 ținem minte că miniștrii și specialiștii ne spuneau că vorbim despre o simplă gripă, nu trebuie să ne facem griji, sistemul sanitar românesc este pregătit.

La nici două luni de la primele anunțuri întreaga economie a țării a fost blocată și oamenii închiși în casă. Apoi timp de vreo doi ani am fost nevoiți să vorbim în șoaptă ca să nu ne audă virusul și să ne atace.

Apoi a venit războiul și virusul s-a speriat.

Am învățat ceva din această experiență? Absolut nimic, corupția a continuat, sistemul medical românesc se află în continuare pe butuci, guvernarea PSD-PNL nu a dat drumul la nici un proiect tehnic de spital, nu și-au propus să construiască vreun spital.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.