Ads 6 Google account (silviu.tanase.timpul@gmail.com) Privacy Terms 1 / 2 Alert Remember to publish your GDPR message using a Google-certified CMP to continue showing AdSense ads on your site in the EEA and the UK. If you don't publish it by January 16, 2024, we'll publish one for you. Code generator Ad created, now place the code Copy and paste the ad unit code in between the tags of your pages Place this code where you want an ad to appear. Do this for each individual ad unit, on every page. It usually takes a few minutes for ads to appear on the page but occasionally it can take up to an hour. See our code implementation guide for more details.
ȘTIRI

Guvernul nu mai are bani pentru compensarea facturilor. Ce vor face românii la iarnă

Guvernul nu mai are bani pentru compensarea facturilor la energie electrică și gaze naturale. În aceste condiții, numeroși români riscă să stea în frig în case la iarnă, pentru că nu vor mai avea bani să plătească facturile uriașe. 

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat că partidele din Coaliție trebuie să găsească urgent o soluție de reglementare sau plafonare a prețurilor, cel puțin pe segmentul casnic. O astfel de decizie, a afirmat el, trebuie luată chiar în septembrie, pentru ca oamenii să știe ce-i așteaptă în sezonul rece.

Pe de altă parte, Guvernul mai are încă restanțe către furnizorii de energie electrică și gaze naturale pentru schemele de ajutor aplicate în sezonul rece precedent. Este vorba de peste 2 miliarde de lei, potrivit estimării făcute de ANRE.

În prezent, cele mai mici tarife plătite de abonații casnici, potrivit ofertelor comerciale disponibile pe comparatorul de prețuri al ANRE, sunt de 1,92 lei/kWh la energie electrică și 0,97 lei/kWh la gaze naturale.

Energia urmează să se scumpească si mai mult, în condițiile în care energia pentru anul viitor se vinde deja la prețuri de până la 500 de euro pe Mwh.