GAZETARII

Guvernul pune cruce mineritului. Claudiu Târziu (AUR): PSD și PNL, atac la siguranța națională

Guvernul Ciucă pune cruce mineritului, un pas decisiv fiind adoptarea Ordonanței de Urgență nr. 108/2022 privind decarbonizarea sectorului energetic. Deși există exemple precum Germania și Austria care și-au revizuit decizia de a renunța la energie pe cărbune, PSD și PNL se grăbesc să îngroape sectorul energetic din România, și asta în contextul în care se anunță o iarnă grea.

Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, a criticat dur adoptarea acestui act normativ, care va pune în pericol siguranța națională a țării.

„Actuala guvernare îngroapă definitiv sectorul energetic! Ordonanța de Urgență 108, dată de guvernul-dezastru PNL-PSD-UDMR în ultimele zile ale lunii iunie, interzice construirea unor noi capacități energetice pe bază de cărbune și reglementează ÎNCHIDEREA, în următorii ani, a carierelor de lignit și minelor de huilă. În timp ce alte state repun în funcțiune centralele electrice pe cărbune, guvernul nostru le închide definitiv!”, a declarat Claudiu Târziu.

Acest guvern este un pericol la adresa siguranței noastre naționale!

Ministrul german al economiei, ecologistul Robert Habeck, a anunțat, pentru a reduce consumul de gaz, centralele pe cărbune vor trebui folosite mai mult. Tot în același registru, Austria a anunțat că a convenit cu compania Verbund să transforme o centrală electrică de rezervă care funcționează pe gaz astfel încât să poată produce electricitate cu ajutorul cărbunelui.

Cum este situația la noi? Catastrofal. Cariera Roșia a fost închisă pentru că nu avea aviz de mediu și pentru că așa vor ONG-urile nemțești, recte Bankwatch, sfătuitorii de vază ai unor partide politice. Iată ce spune un reprezentant al acestui ONG: „redeschiderea termocentralelor pe cărbune sau a unor noi exploatări miniere ar crește impactul negativ asupra mediului și ar duce la creșterea numărului de oameni afectați de exproprieri și condiții grele de trai”. Deci, poluarea există numai în România, în rest Germania are undă verde să-și asigure necesarul energetic astfel.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.