GAZETARII

Guvernul Trădării: românii să aleagă între mâncare și căldură

Românii trebuie să aleagă în ianuarie dacă vor să mănânce sau să plătească facturile la gaz, energie electrică și căldură. Să le aibă pe toate nu se poate.

Când factura la gaz este de 2.000 de lei și cea la curent de 1.000 de lei, iar salariul este de 1.600 de lei mai ai o singură șansă: să nu plătești și să ieși în stradă împotriva dictaturii lui Iohannis.

Dacă vrei să mănânci guvernele lui Iohannis îți spun să nu fii boier, nu poți să ai sarmale pe masă dar și căldură în calorifere. Asta este boierie, ori așa ceva nici Nicolae Ceaușescu nu a permis.

Carnea de pui și de porc este boierie, prea multă lume își permitea, ia să treacă românii pe soia.

Dacă fiecare român trăiește și își permite aceste lucruri elementare, cu ce este atunci diferit Klaus Iohannis, Florin Cîțu sau Nicolae Ciucă? Ori ca ei să fie diferiți românii trebuie să trăiască în frig și să le fie foame.

Toți trei au la mână ceasuri care valorează mii sau zeci de mii de euro. Ei plătesc la o masă cât plătesc românii pe mâncare toată luna.

Este o alegere dificilă în condițiile în care ca să mori de pneumonie ai nevoie de frig în case. România nu are nevoie de coronavirus deoarece are trei partide: PNL, PSD și UDMR. Aceste trei partide fac rău românilor și au crescut facturile de 5 ori.

La o școală din Bîrlad a venit o factură de gaze de 50.000 de euro. Vă dați seama cât de mare este furtul dacă ajungem să plătim un apartament pe lună numai ca să avem căldură în clase?

Au falimentat românii, au falimentat firmele, acum a venit rândul autorităților locale.

Prețul poate fi mic deoarece România are gaz și energie electrică proprie. Prețul acestora trebuie limitat dincolo de costuri și să nu se permită speculațiile la bursă. Ori România a ajuns acum un simplu pariu pe termen lung sau scurt din care mafia scoate bani pe spatele românilor.

România are nevoie de piață reglementată, adică prețurile să fie legate de costuri, nu de speculațiile la bursa din Viena.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.