Ads 6 Google account (silviu.tanase.timpul@gmail.com) Privacy Terms 1 / 2 Alert Remember to publish your GDPR message using a Google-certified CMP to continue showing AdSense ads on your site in the EEA and the UK. If you don't publish it by January 16, 2024, we'll publish one for you. Code generator Ad created, now place the code Copy and paste the ad unit code in between the tags of your pages Place this code where you want an ad to appear. Do this for each individual ad unit, on every page. It usually takes a few minutes for ads to appear on the page but occasionally it can take up to an hour. See our code implementation guide for more details.
ȘTIRI

I-au făcut o farsă – Primarul Pandele susține că nu știa de azilele groazei – Funcționarii i-ar fi ascuns un control efectuat

Primarul din Voluntari, Florentin Pandele a declarat că nu știa despre documentul apărut în presă, care arată că Direcția de Asistență Socială ar fi efectuat un control la unul dintre Azilele groazei încă din septembrie 2022 și susține că funcționarii ar fi fost instruiți să nu-i comunice nimic.

Iată ce a declarat acesta: „Nu aveam nicio cunoștință. Dacă aș fi știut, cu siguranță aș fi întreprins ceva. Nu avem atribuții în acest sens nici eu și nici celelalte departamente care sunt în subordinea primarului. Nu este semnătura mea. Uitați-vă sus, între N și D este semnat cu bară. Semnătura mea nu arată așa, este semnat cu bară.”

După izbucnirea scandalului, Pandele a susținut că habar nu avea de existența acelor centre și că Direcția de Asistență Socială din subordinea sa nu avea atribuții în a verifica azilele.

Defapt.ro a dezvăluit, pe data de 8 iulie, că într-o hotărâre a Judecătoriei Buftea din septembrie 2022 se scrie, negru pe alb, că „la dosar, a fost depus raportul de anchetă socială efectuat de Direcția de Asistență Socială Voluntari”. Ancheta a fost efectuată, potrivit documentului,  la „căminul de bătrâni Casa Bunicii Anastasia, situat în Orașul Voluntari, (…) potrivit verificărilor Direcției de Asistență Socială Voluntari”.

Casa Bunicii Anastasia este unul din cele trei centre la care au avut loc descinderi ale DIICOT în cazul tratamentelor inumane aplicate bătrânilor.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.