GAZETARII

Impozitarea pensiilor nesimțite, praf în ochi pentru români. Ciolacu a fost cel care a semnat în 2015 pentru introducerea pensiilor speciale pentru parlamentari

Marcel Ciolacu a declarat recent că susține impozitarea pensiilor speciale cu peste 90% pentru că nu este just ca o minoritate să beneficieze de indemnizații care depășesc salariul președintelui. România este și așa căpușată la toate nivelurile. Ce uită liderul PSD să spună este însă că inclusiv domnia sa a semnat în 2015 pentru introducerea pensiilor nesimțite pentru parlamentari.

Marcel Ciolacu a condus în Parlament Comisia de Cod Administrativ, cea care a introdus și pensiile speciale pentru aleșii locali. Proiectul cu pensiile speciale pentru aleșii locali a fost ulterior asumat de guvernul Dăncilă (PSD) prin Ordonanță de Urgență.

„Ori schimbăm sistemul, pentru că este incorect să ai venituri mai mari decât cât ai avut în activitate. Părerea mea este că trebuie venită cu impozitare de peste 90%.

Trebuie să facem o analiză, să vedem pe categorii – sunt pensii speciale, pensii ocupaționale – și să venim cu o (…) e incorect ce s-a întâmplat în acești 30 de ani”, spune Marcel Ciolacu.

Pensiile speciale nu pot fi supraimpozitate

Tot ce spune Marcel Ciolacu sunt niște minciuni sfruntate bune de transmis electoratului credul. Pensiile speciale nu pot fi supraimpozitate, conform Constituției României. Marcel Ciolacu este un fel de Dorel al politicii care se preface că lucrează pentru popor.

„Constituția are un text care vorbește despre justa așezare a sarcinilor fiscale. Acest text trebuie să-l aibă în vedere Guvernul când vorbește asemenea gogomănii. Nu poți să-l impozitezi pe unul cu 99% și pe altul cu 10 sau 16%. Nu se poate lucrul ăsta!”, a declarat judecătorul constituțional Augustin Zegrean.

Din sursele noastre am aflat că PSD își pregătește terenul pentru ieșirea de la guvernare, iar în ultima perioadă umblă cu brașoave numai bune pentru electoratul exasperat de scumpirile din această perioadă. PSD nu vrea să deconteze în campania electorală jaful pe care la comis în ultimii ani împreună cu PNL.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.