GAZETARII

Încep executările. Băncile iau de la fermieri casele și tractoarele

Într-o nouă lovitură adusă transportatorilor români, prețurile la asigurările RCA au atins cote alarmante, lăsând TIR-iștii într-o situație disperată.

Creșterea nejustificată a tarifelor la asigurări, într-un moment în care sectorul transporturilor se luptă deja cu multiple dificultăți financiare, pare să confirme suspiciunile unui cartel al asigurărilor, care operează în detrimentul celor mici și mijlocii din industrie.

Situația este cu atât mai gravă când vine vorba de micii fermieri, care se văd nevoiți să facă față nu doar creșterii prețurilor la RCA, dar și agresivității băncilor.

Cu o frecvență alarmantă, băncile au început executarea silită a acestora, luându-le casele și tractoarele pentru datorii. Această practică devastatoare marchează un nou „succes” al guvernării PSD-PNL, care pare să privească neputincioasă cum băncile își continuă jocurile periculoase pe spatele celor mai vulnerabili.

Executările silite începute de bănci, care lasă fermierii fără case și utilaje esențiale pentru munca lor, reflectă un eșec al politicii economice și sociale a guvernului, care pare să favorizeze interesele marilor grupuri financiare în detrimentul cetățenilor obișnuiți.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.