GAZETARII

Inedit. Simion (AUR) explică de ce a fost „executat” ministrul Chesnoiu: A deranjat mafia din Portul Constanța

George Simion face lumină în cazul acuzațiilor apărute la adresa ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu care l-au forțat să demisioneze. Potrivit declarațiilor făcute de liderul AUR, Chesnoiu a fost „executat” deoarece a refuzat să se supună deciziilor „antiromânești” care i s-ar fi trasat de la vârful statului. Simion a precizat că, din informațiile pe care le are, sunt interese mari vizavi de Portul Constanța, în contextul izbucnirii războiului din Ucraina.

„Cred că şi ministrul Agriculturii a avut o problemă cu casca. Nu se conforma la tot ce primea din cască şi a fost executat. Din câte înţeleg, sunt interese foarte mari din partea traderilor de cereale. Vă daţi seama cât au de profitat de pe urma agriculturii româneşti şi aşa a fost pusă pe butuci. Suntem la Alba Iulia pentru a-l comemora pe Avram Iancu, care a fost un luptător pentru libertatea românilor.

Şi acum vorbim despre o luptă pentru libertate pentru că suntem subjugaţi economic. Una dintre cel mai bogate ţări din punct de vedere agricol din UE ajunge să importe trei sferturi din carnea de porc şi nu profită de pe urma situaţiei internaţionale, având în vedere că suntem principalul grânar al Europei în momentul ăsta, având în vedere că Ucraina este blocată”, a declarat George Simion, în exclusivitate pentru RomâniaTV.net.

Dosarul de la DNA pe numele lui Chesnoiu este doar un șantaj la adresa ministrului, susține Simion.

„Justiţia Română funcţionează într-un mod ciudat. Domnul Chesnoiu mai avea foarte mult lucruri de făcut pentru agricultura românească, dar se vedea o simţire românească şi unele planuri naţionale în agricultura românească. Sunt convins că nu ăsta e motivul adevărat pentru care a acţionat DNA într-un dosar banal (…)”, a mai puncizat președintele AUR.

George Simion: „PSD și PNL sunt în buzunarul lui Iohannis și al sistemului”

Klaus Iohannis dirijează guvernul PNL + PSD, susține Simion.

„Nu mi se pare (n.r. – modul bizar în care au reacțioat Iohannis și Ciolacu). Cele două partide sunt în buzunarul lui Klaus Iohannis şi al sistemului. Aşa au fost băgaţi ei la guvernare. Nu au voie să mişte în front. Trebuie doar să execute. Asta fac preşedinţii PSD şi PNL. E uimitor cum se prefac că se ceartă. Au acelaşi stăpăn. Îl duc pe Klaus Iohannis până în 2024 şi închină această ţară intereselor care beneficiază de pe urma secării resurselor României.

Noi ca ţară putem cu o politică coerentă hrăni un continent întreg. Nu se vrea asta, de aceea în Portul Constanţa nu sunt grânele româneşti principalele aflate la export, ci grânele din Ucraina. Nu mai contează poziţia noastră strategică”, a mai declarat Simion.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.