ȘTIRI

Într-un sondaj, ucrainenii îl consideră pe Zelenski „direct responsabil” pentru corupția din țară

Marea majoritate a ucrainenilor îl consideră pe președintele Volodimir Zelenski responsabil pentru corupția din țară, potrivit unui nou sondaj.

În total, 78% dintre cei intervievați consideră că președintele poartă o responsabilitate directă pentru corupția din guvern și din administrațiile regionale.

Respondenții au fost întrebați, de asemenea, despre provocările pentru antreprenoriatul ucrainean – aceștia au declarat că, în opinia lor, corupția este cel mai important obstacol în calea dezvoltării, chiar mai mult decât războiul în curs cu Rusia.

Fundația pentru Inițiative Democratice Ilko Kucheriv a realizat sondajul împreună cu Institutul Internațional de Sociologie din Kiev în perioada 3-17 iulie.

Aceștia au intervievat 2.011 respondenți din toate regiunile ucrainene, cu excepția Crimeei ocupate de Rusia, a regiunilor Donețk, Lugansk și Herson, precum și din zonele de pe linia frontului.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.