ȘTIRI

Iohannis, deranjat de atacurile Rusiei împotriva infrastructurii ucrainene de pe Dunăre: „Afectează tranzitul cerealelor”

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă „ferm” recentele atacuri ale Rusiei împotriva Ucrainei, pe Dunăre, în apropierea graniţei cu România. Un atac rusesc cu drone a lovit o infrastructură portuară ucraineană în regiunea Odesa (sud) şi a distrus un hangar cu grâne.

Iată ce a declarat Iohannis: „Această escaladare, care a avut loc recent, prezintă un risc serios în ceea ce priveşte securitatea la Marea Neagră. De asemenea, afectează tranzitul cerealelor din Ucraina în viitorul apropiat şi implicit securitatea alimentară la nivel global”

Purtătorul de cuvânt al Armatei voluntarilor ucraineni „Sud”, Serghei Bratciuk, a declarat că alerta de raid aerian a durat la Odesa „exact 3 ore şi 53 de minute”.

„Trei drone au fost distruse de forţele de apărare antiaeriană”, adaugă Comandamentul operaţional „Pivden”, potrivit căruia „inamicul continuă să terorizeze Odesa”

În urma atacului, au fost avariate unele instalaţii într-un port din regiunea Odesei, în special macarale care asigurau funcţionarea portului, a mai spus ea.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.