GAZETARII

Iohannis insistă ca Moldova să NU se unească cu România: să facem integrarea europeană

În martie, România era singurul stat care făcea lobby pentru ca Republica Moldova să obțină statutul de țară candidată la aderarea la UE.

Ucraina era favorizată de toate țările membre și de liderii europeni cu influență, dar România a reușit să facă un efort diplomatic și politic susținut și „să mobilizeze pe toată lumea”, după cum susțin surse oficiale de la București. 

Dar România are un alt proiect de țară, România trebuie să aducă Basarabia acasă. Dincolo de Prut se află aproape 4 milioane de români care trebuie să fie salvați de clasa politică de la Chișinău.

Sigur, că este cum nepotrivit să vorbim despre acest lucru , mai ales atunci când noi ne întrebăm: dar de clasa politică de la București cine ne salvează?

Sigur că integrarea europeană este o utopie, nici nu se va petrece vreodată. Toată lumea știe acest lucru , mai ales deoarece dincolo de Nistru se află trupe ruse de ocupație. Moldova are o problemă gravă cu un conflict înghețat pe propriul teritoriu, iar Europa nu acceptă conflicte înghețate.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.