ANCHETE

Iohannis, membru activ în PNL – Ludovic Orban afirmă: „A cerut doi oameni pe listele PNL. Pentru Nicolae Ciucă a intervenit personal”

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, susține că înaintea alegerilor parlamentare, președintele Klaus Iohannis a intervenit personal și i-a cerut să îi pună pe liste pe Nicolae Ciucă și Cătălin Predoiu.

”Nu m-a convins Nicolae Ciucă, m-a convins domnul Iohannis. Domnul Iohannis a intervenit doar pentru două persoane să fie prezente pe listă: Nicolae Ciucă și Cătălin Predoiu. A intervenit personal, la mine, pentru ca cei doi să se afle pe liste. Când i-am propus domnului Ciucă să fie candidat, a spus categoric ”Nu!”, că el nu vrea să intre în politică, că el a venit ca tehnocrat. I-am zis să vorbească cu președintele, pentru că președintele mi-a făcut această sugestie. După ce a vorbit Ciucă cu președintele a acceptat.”, a declarat Ludovic Orban, la ProfitNews.

La domnul Predoiu nu a fost problemă, el a fost susținut de Iulian Dumitrescu, președinte de organizație.

Eu mi-am asumat, în fața Congresului PNL, să nu mai pun niciun Agamiță Dandanache pe liste, să nu mai vină de la centru un Agamiță Dandanache. A trebuit să îmi încalc promisiune pentru că Ciucă a fost în postura de Agamiță Dandanache. A trebuit să uzez de susținerea lui Klaus Iohannis, în fața organizației Dolj, care până la urmă l-a primit pe liste. ”, a spus Ludovic Orban.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.