ȘTIRI

Iohannis se laudă că ne-a adus războiul la ușă: „România a oferit ruta principală pentru exportul cerealelor ucrainene”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că România a oferit ruta principală pentru exportul cerealelor ucrainene, iar de la începerea războiului, aproape 25 de milioane de tone de cereale din Ucraina au fost exportate prin România.

Şeful statului român a găzduit Summitul Iniţiativei celor Trei Mări şi la final a susţinut o conferinţă de presă alături de preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, preşedintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda şi prim-ministrul Republicii Croaţia, Andrej Plenkovic.

Iohannis a punctat că în România este „pe departe cea mai importantă rută de export”.

Preşedintele a apreciat că atacurile asupra porturilor ucrainene sunt „o problemă imensă”.

Preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, a vorbit despre posibilitatea creării unor rute de transport noi pentru cerealele din Ucraina.

Acesta adăugat că tranzitul cerealelor ucrainene transportate în ţările din afara UE ameninţate de o criză alimentară trebuie privit separat de cel al cerealelor care rămân pe piaţa concurenţială UE

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.