ȘTIRI

Joe Biden nu renunță la alegerile din 2024 – Vrea cel de-al doilea mandat, în ciuda faptului că va avea 82 de ani

În timpul briefingului de presă zilnic de la Casa Albă, Peter Doocy de la Fox News l-a întrebat pe Jean-Pierre dacă Biden va candida, în contextul în care strategii democrați sunt îngrijorați de vârsta președintelui, care va avea 82 de ani la începutul celui de-al doilea mandat.

„Mai întâi de toate, să resetăm pentru o secundă”, a răspuns Jean-Pierre. „Nu pot vorbi despre alegeri. Nu pot fi un analist politic de aici sau, știți, sau de la alegerile intermediare sau de la orice altceva de genul acesta sau inclusiv din 2024”.

„Președintelui, după cum știți, i s-a pus această întrebare de multe ori și a răspuns la ea”, a adăugat ea. „Răspunsul său a fost destul de simplu, și anume, da, candidează pentru realegere. Nu pot spune mai mult decât atât”.

Răspunsul Casei Albe a venit la două zile după comentariile lui David Axelrod, strategul șef al președintelui Barack Obama, care a declarat pentru New York Times: „Președinția este o muncă monstruos de solicitantă și realitatea crudă este că președintele ar fi mai aproape de 90 decât de 80 de ani la sfârșitul unui al doilea mandat, iar asta ar fi o problemă majoră”.

„Democrații au nevoie de o conducere proaspătă și îndrăzneață pentru cursa prezidențială din 2024. Acesta nu poate fi Biden”, a declarat pentru ziar avocata și membra a Comitetului Național Democrat Shelia Huggins.

Biden a declarat în trecut că intenționează să candideze pentru realegere „dacă voi fi sănătos”.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.