You are currently viewing Joe Biden susține că al treilea război mondial este o alternativă la sancțiunile împotriva Rusiei

Joe Biden susține că al treilea război mondial este o alternativă la sancțiunile împotriva Rusiei

  • Post author:
  • Post published:iunie 10, 2022
  • Post category:ȘTIRI

Biden, despre al treilea război mondial. Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că o alternativă la sancțiunile dure pe care Washingtonul le-a aplicat Rusiei ar fi cel de-al treilea război mondial.

„Avem două opțiuni. Să începem un al treilea război mondial, să intrați în război cu Rusia, fizic. Sau doi, să ne asigurăm că țara care acționează atât de contrar dreptului internațional ajunge să plătească un preț uriaș”, a declarat Biden într-un interviu acordat bloggerului Brian Tyler Cohen.

Președintele american a precizat că nu există sancțiuni imediate. „Dar cred că aceste sancțiuni, știu că aceste sancțiuni sunt cele mai ample sancțiuni din istorie”, a spus Biden.

„Rusia va plăti un preț serios pentru acest lucru pe termen scurt și pe termen lung, în special pe termen lung”, a subliniat liderul american.

O serie de țări, inclusiv SUA, au declarat sancțiuni dure împotriva Rusiei. Departamentul de Trezorerie al SUA a anunțat sancțiuni împotriva președintelui rus Vladimir Putin, a ministrului de externe Serghei Lavrov, a ministrului apărării Serghei Șoigu și a șefului Statului Major General Valeri Gerasimov, potrivit TASS.

Uniunea Europeană a aprobat al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. Pachetul include un embargo asupra ţiţeiului rusesc şi a produselor petroliere transportate pe mare, dar și sancţiuni care vizează băncile şi televiziunile ruse. De asemenea, UE impune noi sancţiuni împotriva Belarusului.

Distribuiți articolul!