ȘTIRI

Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodată – Are ultimul cuvânt în CSAT dacă nu există consens – proiect de lege

Președintele României va avea cuvântul decisiv în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării dacă nu se realizează consens, potrivit unui proiect de lege pentru funcționarea CSAT aflat în dezbaterea coaliției de guvernare.

Este o modificare majoră față de actuala lege a CSAT, care prevede doar că ”CSAT adopta hotărâri prin consens”. Modificarea ar putea avea ca scop deblocarea unor decizii în CSAT, mai ales în cazul unor coabitări politice între un președinte de o anumită culoare și un guvern de altă orientare.

Cazuri de dispute și blocaje în CSAT pe subiecte majore s-au înregistrat atât în mandatul președintelui Traian Băsescu, confruntat cu un guvern PNL condus de Călin Popescu Tăriceanu, cât și în mandatul președintelui Klaus Iohannis, care a avut opoziție în CSAT din partea miniștrilor controlați de Liviu Dragnea.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.