ȘTIRI

Klaus Iohannis, mulțumit de Raed Arafat: „Și-a demonstrat eficienţa în ultimii ani”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, cu ocazia ceremoniei de Ziua Pompierilor din România care a avut loc la Cotroceni, că lumea este recunoscătoare „pentru sacrificiile uriaşe” făcute de aceștia astfel încât situaţiile de criză să fie depăşite fără victime şi pagube majore.

În acest context, șeful statului a adăugat că sistemul integrat de intervenţie din România „şi-a demonstrat eficienţa în ultimii ani”, cu referire la DSU condus de Raed Arafat.

„Participăm astăzi la un moment deosebit, pentru a rememora, cu prilejul „Zilei Pompierilor din România”, devotamentul şi curajul pompierilor militari care în timpul Revoluţiei de la 1848 s-au jertfit pentru apărarea idealurilor de libertate, independenţă şi unitate naţională ale poporului român.

Totodată, onorăm sacrificiile pe care pompierii le fac zi de zi pentru a salva semenii aflaţi în pericol. De-a lungul timpului, pompierii şi-au îndeplinit cu abnegaţie misiunile şi au demonstrat că sunt un sprijin stabil şi puternic pentru societatea civilă şi pentru comunităţi.

Profesionalismul şi seriozitatea au constituit premisele încrederii de care pompierii se bucură astăzi din partea cetăţenilor. Rolul dumneavoastră a crescut de la an la an, dobândind noi valenţe.

De la o instituţie cu un rol principal în stingerea incendiilor, aţi reuşit să vă transformaţi într-o instituţie universală de intervenţie şi salvare, care depăşeşte acum cu mult responsabilităţile pe care le aveaţi în urmă cu trei decenii.

Populaţia se bazează mult pe dumneavoastră, indiferent de natura provocării sau a dezastrului care ameninţă comunităţile”, a afirmat preşedintele Iohannis.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.