GAZETARII

Legea AUR de eliminare a banilor dați partidelor politice respinsă de PSD-PNL-USR-UDMR

Legea AUR de eliminarea a banilor dați partidelor respinsă de PSD-PNL-USR-UDMR.

În fiecare an partidele politice primesc zeci de milioane de euro drept subvenție publică. Au promis partidele, când legea a fost votată, că nu vor mai fura, dar au mințit.

Cei mai mulți bani primesc PSD și apoi PNL.

Cei mai mulți bani nu se duc pe educația politicienilor ca să devină mai buni, mai responsabili sau ca să nu fure. Banii se duc în general pe mituirea presei din România. Cetățenii sunt mințiți pe banii lor, cam așa s-ar traduce ceea ce se întâmplă.

AUR nu a cheltuit nici un singur leu din subvenția publică. AUR a promis că va elimina această facilitate și cine dorește să facă politică să o facă pe timpul și banii lor.

Principala cheltuială a PSD și PNL a fost, conform raportului AEP, „presa și propaganda”. PSD și-a folosit jumătate din subvenție pentru această destinație – 4.3 milioane de lei (880.000 euro), în timp ce liberalii au dat 2.7 milioane de lei (554.000 de euro). Din tabăra opoziției, USR a cheltuit către presă 74.500 de lei (15.000 de euro), în timp ce PMP a scos din visterie aproape 60.000 de lei (12.000 de euro).

AUR nu au dat niciun leu la presă, de fapt AUR nu a cheltuit absolut nici un leu din subvenția publică.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.