GAZETARII

Legile economiei spun că atunci când este coadă la pompă prețul este prea mic

Poate pentru unii este ciudat, dar prețurile produselor nu se pot fixa de către state ci ele rezultă natural din echilibrul dintre ofertă și cerere.

Dacă cererea este prea mare iar oferta este limitată atunci prețul produsului este prea mic. Dacă oferta este prea mare și sunt produse prea multe pe piață atunci prețul va scădea.

Prețul depinde în mică măsură de costuri cât depinde de dorința unui client de a oferi o anumită sumă de bani pe acel produs. Sigur că pe termen lung dacă există costuri mari iar clienții nu sunt dispuși să plătească acel produs va dispărea de pe piață.

Astăzi există prea mulți bani pe glob și produsele sunt prea ieftine. Toată lumea dorește benzină și motorină, dar cantitatea globală nu a crescut.

Dacă românii stau la coadă la benzină când aceasta costă 10 lei atunci prețul este prea mic. Dacă românii nu vor mai cere benzină atunci prețul va scădea.

Așa cum se vede treaba prețurile vor mai creste.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.