ȘTIRI

Liderii de la Bruxelles nu au ținut cont de protestele fermierilor – A fost prelungită scutirea de taxe pentru grâul din Ucraina

UE prelungește scutirea de taxe vamale pentru importurile agricole din Ucraina, în ciuda protestelor fermierilor europeni.

Concret, statele membre ale Uniunii Europene (UE) au aprobat o prelungire – începând din iunie – a scutirii de taxe vamale a importurilor agricole din Ucraina, însoţită de „mecanisme de salvgardare” consolidate în vederea unei limitări a impactului acestora.

E vorba despre un text ce a fost propus de către Comisia Europeană (CE) şi care a fost validat miercuri, 21 februarie, de către ambasadorii Celor 27.

El prevede „măsuri de corecţie” rapide, în cazul unor „perturbări importante” ale pieţei.

Textul prevede și o așa-numită „frână de urgenţă”. Despre ce e vorba? În cazul a trei produse – și anume carne de pasăre, ouă şi zahăr -, textul prevede o „frână de urgenţă” care opreşte importurile la nivelul volumului mediu din perioada 2022-2023, peste care se prevede impunerea de taxe vamale, conform aceleiași surse.

E de precizat faptul că Parlamentul European (PE) urmează să se pronunţe asupra acestei prelungiri a scutirii de taxe vamale.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.