GAZETARII

Mafia PSD, incapabilă să repare podul dărâmat din Neamț

Mafia PSD este incapabilă să repare podul de la Luțca, județul Neamț, deși a trecut o lună de la prăbușirea sa. Potrivit Ministerului Apărării Naționale, autoritățile locale nu au început demersurile necesare privind începea lucrărilor de instalare a unui pod mobil, ceea ce arată că PSD și PNL sunt campioni doar la furat din banii publici, nu și la soluționarea unor nevoi stringente.

În 10 iunie, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Dan Cărbunaru, anunţa că ”prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus ca Ministerul Apărării Naţionale să înceapă să găsească soluţii” în privinţa podului surpat din judeţul Neamţ. 

Dan Cărbunaru a afirmat că premierul Ciucă a cerut tragerea la răspundere a tuturor celor responsabili pentru prăbuşirea construcţiei şi preciza că MApN va lucra „în regim de urgenţă” pentru găsirea unei soluţii privind transportul în zonă. 

”Pentru ca atât cetăţenii din zona afectată cât şi cei care tranzitează această zonă să nu fie afectaţi, Ministerul apărării Naţionale, începând de astăzi va lucra în regim de urgenţă pentru a restabili transportul pe această zonă”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

La peste o lună de la aceste declaraţii, Guvernul a transmis, un punct de vedere în privinţa situaţiei de la Luţca. Întrebările au vizat promisiunea premierului Nicolae Ciucă de construire a unui pod de pontoane şi dacă a mai fost luată vreo decizie în acest sens, dat fiind că localnicii se pregătesc proteste, conform jurnaliştilor de la „Adevărul”.   

„Pentru utilizarea podului era necesară şi realizarea unei infrastructuri de utilizare, ce presupunea asigurarea, în principal, a accesului rutier şi a semaforizării, lucrări în sarcina autorităţilor locale. Până la acest moment, autorităţile locale nu au iniţiat demersuri concrete pentru semnarea contractului şi începerea lucrărilor pentru varianta instalării podului mobil militar“, este mesajul transmis de MApN. 

Jurnaliştii de la „Adevărul” mai scriu că „reprezentanţii Armatei au venit la Luţca, au studiat zona şi părea că structura pe pontoane se va realiza, însă a apărut o altă problemă. Consiliul Judeţean Neamţ trebuia să achite circa 200.000 de lei lunar (40.000 de euro), pentru întreţinere, preşedintele Ionel Arsene spunând că «instituţia nu poate aloca aceşti bani», fără însă a spune şi motivul”.

Până la ora transmiterii ştirii, CJ Neamţ încă nu a răspuns solicitării News.ro de a face precizări pe acest subiect.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.