GAZETARII

Mafia UDMR acaparează instituțiile de cultură din Cluj. George Simion, alături de Emanuel Petran

Mafia UDMR acaparează instituțiile de cultură din Cluj. Emanuel Petran, directorul Teatrului de Păpuşi Puck din Cluj-Napoca, a intrat în greva foamei în semn de protest, după ce și-a pierdut funcția din cauza unei evaluări trucate. Potrivit informațiilor, după ce a condus opt ani instituţia, în mai 2021, Petran a obţinut o notă sub 9 la evaluarea pe care i-a făcut-o comisia desemnată de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj – instituţia căreia îi este subordonat Teatrul de Păpuşi Puck.

Liderul AUR George Simion și-a exprimat susținerea față de Emanuel Petran, în condițiile în care practicile antiromânești ale UDMR sunt arhicunoscute și la fel și incompetența și servilismul instituțiilor de cultură locale.

Fostul director de teatru a reușit să discute câteva minute cu ministrul de Interne Lucian Bode, prezent la Cluj pentru o conferință, însă nu a primit asigurări că se va rezolva situația în care este implicat. Simion i-a promis lui Petran că îl va susține în continuare și va face presiuni la toate instituțiile statului, de la miniștri la președintele Klaus Iohannis.

Emanuel Petran, în a 17-a zi de greva foamei

Emanuel Petran consideră ca evaluarea sa nu a fost legală. El a explicat că demiterea a venit în urma unei campanii împotriva sa, pornită din vara anului 2020, şi care a avut în centru refuzul de a accepta o donaţie din fondul Guvernului Ungariei – Bethlen Gabor. Deși a acționat în judecată Consiliul Judeţean şi a obţinut câştig de cauză în primă instanţă, acesta nu și-a primit postul înapoi.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.