ȘTIRI

Maia Sandu a prelungit interdicția lui George Simion de a intra în R. Moldova – Liderul AUR vrea unirea celor două state

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău au declarat că Preşedintele AUR George Simion a fost interzis în Republica Moldova pentru încă 5 ani.

Autoritatea competentă a Republicii Moldova a informat autoritățile din România despre decizia adoptată. Actualmente Inspectoratul General pentru Migrație se află într-un litigiu cu cetățeanul român care a contestat în instanță măsura impusă.

Președintele AUR, George Simion, afirmă că nu se dezice de cauza națională și militează în continuare pentru unirea celor două state românești. George Simion luptă de 15 ani pentru unirea Basarabiei cu România și arată consecvență în comparație cu nevertebratele din politica românească.

„Nimic nu s-a schimbat peste Prut în ultimii ani. În loc să îmbrăţişeze ideea unirii, politicienii de la Chişinău se ţin de fotoliile lor călduţe, mimând iubirea faţă de România doar atunci când le convine lor”, a declarat George Simion, vineri, pentru News.ro.

„Poziţiile noastre rămân aceleaşi: vrem unirea celor două state româneşti şi dispariţia graniţei de la Prut! Pentru asta militez de ani de zile şi nu mă dezic de această cauză naţională”, a continuat liderul AUR. El a mai spus că, „spre deosebire de restul politicienilor, prefer să rămân integru şi să spun adevărul”. „Indiferent de consecinţe, indiferent de faptul că nu mă pot vedea cu fraţii şi surorile mele din Republica Moldova. Mergem înainte, pentru o Românie Mare în Europa!”, a conchis Simion.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.