ȘTIRI

Marcel Boloș nu își asumă Legea Pensiilor, promovată de Ciolacu – Susține că în 2025 nu vor mai fi bani de pensii

Legea Pensiilor a fost aprobată de Guvern după o şedinţă furtunoasă care a durat câteva ore. Proiectul va merge în Parlament pentru dezbateri și vot final.

Ministrul de Finanțe Marcel Boloș ar fi refuzat inițial să-și dea avizul pentru noua lege care crește pensiile românilor, pentru că nu sunt bani, și i-ar fi cerut premierului să găsească soluții.În aviz, ministrul Marcel Boloș (PNL) a avertizat că dacă proiectul de lege intră în vigoare, deficitul bugetar va crește în 2024 la 5,5% din PIB, iar în 2025 va ajunge la 6,1% din PIB.

Ministrul Finanțelor spunea că nu a identificat banii pentru noua lege a pensiilor și că această lege afectează deficitul bugetar  care nu poate fi unul mai mare decât cel asumat de guvern, pentru că, în caz contrat, România ar pierde accesul la fondurile europene. 

Marcel Boloș i-a spus premierului că preferă să plece din funcție pentru că în 2025 nu vor mai fi bani de pensii.

Marcel Ciolacu a încercat să tranșeze discuția și l-a întrebat dacă semnează sau nu.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.