ȘTIRI

Marcel Ciolacu cere armonie completă pe scena politică pe cel mai fierbinte subiect extern: Nu e loc de orgolii și rivalități

Liderul PSD, marcel Ciolacu, a făcut un apel ca toate partidele să utilizeze contactele pe care le au în familiile lor politice europene, pentru susținerea aderării României la Spațiul Schengen: „Să fim uniți! În această chestiune nu e loc de orgolii și rivalități”.

„A sosit momentul ca toți decidenții și partidele politice din România să susțină, în următoarele săptămâni, pe toate canalele și pe toate fronturile, aderarea țării noastre la Spațiul Schengen! Este foarte important ca în această perioadă să fim cu toții uniți și să acționăm pentru țara noastră. În această chestiune nu e loc de orgolii și rivalități. Apelul meu este ca toate partidele să utilizeze contactele pe care le au în familiile lor politice europene, pentru susținerea aderării României la Spațiul Schengen”, transmite Marcel Ciolacu.

El afirmă că va susține aderarea României la Schengen la Congresul Socialiștilor Europeni, care va avea loc peste puțin timp la Berlin.

„De asemenea, colegii mei din Parlamentul European au zilnic discuții cu oficiali din alte state membre pentru a-i convinge să susțină cauza României. Sunt convins că și celelalte partide pot contribui semnificativ pentru a obține un succes pentru România. Nu trebuie să avem vreo rezervă în această luptă pentru un obiectiv national strategic, fiindcă dreptatea este de partea noastră! România îndeplinește de mult timp toate condițiile tehnice de aderare, iar conduita țării noastre în gestionarea fluxurilor de refugiați din Ucraina și în asigurarea rutelor de export pentru grânele ucrainene, arată că merităm pe deplin admiterea în Spațiul Schengen”, încheie liderul PSD.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.