You are currently viewing Marcel Ciolacu jonglează: „Punctul de pensie poate fi 6%, 12% sau un altul”

Marcel Ciolacu jonglează: „Punctul de pensie poate fi 6%, 12% sau un altul”

  • Post author:
  • Post published:noiembrie 18, 2022
  • Post category:ȘTIRI

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că nu poate fi de acord să fie majorate pensiile pentru toată lumea cu 15%, însă va exista categoric o mărire pentru toate lumea în mod egal a punctului de pensie, însă nu se ştie dacă procentul va fi 6%, 12% sau un altul.

„Cu certitudine, anvelopa nominală va fi cât să cuprindă o mărire la toată lumea de 15% la pensie”, a adăugat el şi a precizat că va exista o decizie a coaliţie, săptămâna viitoare, apoi un anunţ al liderilor celor trei partide de guvernare.

„Haideţi să lămurim foarte clar. Împreună cu domnul ministru de Finanţe şi cu domnul prim-ministru, şi aseară am avut o discuţie cu domnul premier destul de lungă, cum e şi normal, pe construcţia bugetului pe anul viitor. Avem o anvelopă pentru o mărire de 15%. Repet, eu nu pot fi de acord ca în acest moment să fie mărit pentru toată lumea cu 15%. Se va mări categoric la toată lumea la fel punctul de pensie. Nu ştiu dacă va fi 6, va fi 12. Cert este că trebuie să oprim anumite sume pe care să le direcţionăm categoriilor defavorizate, pentru că aşa e nu numai creştineşte, aşa se face în orice economie. Asta aşteaptă oamenii de la intervenţia statului”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat joi într-o conferinţă de presă la Mehedinţi, dacă PSD ar agrea o variantă pe care liderul PNL Nicolae Ciucă le-ar fi propus-o liberalilor în şedinţa BPN de miercuri, potrivit unor surse politice, şi anume ca pensiile să fie majorate cu 6%.

Distribuiți articolul!