ȘTIRI

Marcel Ciolacu se teme de fostul lider PSD – Socialiștii au votat o propunere ca Dragnea să nu mai poată candida niciodată la parlamentare

Persoanele care au suferit condamnari penale definitive nu pot candida la alegerile parlamentare, daca nu a intervenit o reabilitare, amnistie sau dezincriminarea faptei, prevede o propunere legislativa adoptata marti de Comisia juridica a Camerei Deputatilor. Comisia juridica este condusa de Laura Vicol (PSD), o apropiata a lui Marcel Ciolacu.

Deputatii din Comisia juridica au votat astfel, cu o abtinere, pentru raport de adoptare in cazul propunerii legislative pentru modificarea si completarea Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si pentru organizarea si functionarea Autoritatii Electorale Permanente.

Proiectul de lege modifica articolul 52, alineatul 14 din Legea nr. 208/2015 in sensul stabilirii interdictiei de a candida la alegerile parlamentare pentru persoanele care pana la data candidaturii au suferit condamnari penale definitive, a precizat presedintele Comisiei juridice, Laura Vicol.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.