ȘTIRI

Marcel Ciolacu susține că nu știa: „Avem de-a face cu un sistem corupt. Am văzut infractori, sunt peste tot în lume”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că toate centrele pentru copii, persoane vârstince sau cu dizabilități, de stat sau private, vor fi verificate și reanalizate toate autorizațiile iar termenul va fi foarte scurt, o săptămână, sub coordonarea prefecților.

Iată ce a spus acesta: „Am fost într-un centru din București care a preluat o parte din persoanele cu dizabilități din așa numitele Azile ale Groazei. Am fost informat că toți cei preluați au fost repartizați în funcție de situația medicală a fiecăruia.

Nu am nicio milă pentru ticăloșii care au creat aceste Azile ale Groazei. Iar faptul că așa ceva a fost posibil ne arată că avem de-a face cu o problemă de fond, de sistem, un sistem corupt și inert. Acesta este adevărul.

La fel ca dvs, am văzut infractori, sunt peste tot în lume. Dar asemenea ticăloși, asemene cruzime, oameni dezumanizați total, cred că nimeni nu era pregătit pentru așa ceva.

La fel, să vedem funcționari publici complici, care în loc să fie de partea acestor oameni, s-au vândut acestor ticăloși.

Marcel Ciolacu a solicitat autorităților de drept toleranță zero față de grupurile infracționale care au jefuit aceste persoane total neajutorate. În afară de tratamentul la care au fost supuse aceste persoane, le-au furat și bunurile, și casele, și pensiile.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.