GAZETARII

Marius Lulea (AUR). PSD și PNL au tocat banii românilor. Soluția? Eliminarea pensiilor speciale și a subvențiilor pentru partide

Devalorizarea leului, generată de guvernarea dezastruoasă din ultimii doi ani, a tocat banii românilor. Politicienii incompetenți și hapsâni au crescut masa monetară și ne-au lăsat mai săraci – au luat 30% din veniturile românilor fără nicio remușcare. Ce se mai poate face în acest caz – explică vicepreședintele Marius Lulea în acest articol.

Lulea susține că prin devalorizarea leului și creșterea premeditată a masei monetare, antreprenorii nu mai sunt motivați să facă afaceri în România, fapt ce va avea consecințe dezastruoase pentru mediul privat:

„Asemenea unor hoți, politicienii au băgat mâna în buzunarul românilor și au luat cam 30% din ceea ce aveau. S-a întâmplat acest lucru în ultimii 2 ani prin devalorizarea leului și creșterea premeditată a masei monetare. Practic vorba despre o SUPER-IMPOZITARE, adică o pedepsire a celor care dețineau monedă. S-a făcut acest lucru mișelește, pe ascuns. Însă această procedură nu este una sustenabilă, demotivează antreprenorii și pe muncitori. De ce să mai faci afaceri în România când tot ce strângi poate fi preluat de stat prin inflație?”.

Vicepreședintele AUR a arătat că există trei soluții pe care o guvernare responsabilă le poate lua astfel încât situația să fie ușor, ușor redresată. În primul rând, este nevoie de un aparat administrativ eficient și mult mai redus față de cât este în prezent. Pilele și „secretarele” nu au ce să mai caute în administrația publică. Apoi, eliminarea subvențiilor destinate partidele politice și a pensiilor speciale este mai mult decât necesară.

Cheltuielile statului român sunt nesustenabile, iar ele trebuie reduse

„Dacă România nu face curățenie în cheltuielile publice se vor tot printa bani. Un prim pas ar fi tăierea sau reducerea cu aproximativ 80% a subvenției acordate partidelor politice. Ar fi un gest de bună credință, un pas care ar arăta dorința de schimbare. Al doilea pas ar fi limitarea pensiilor speciale sau chiar eliminarea lor. Sigur că a doua variantă ar fi cea corectă. Al treilea pas l-ar reprezenta reducerea birocrației, statul să se implice mai puțin și piața să fie mai liberă . Pentru acest lucru ar trebui redus aparatul birocratic de stat cu aproximativ 30%, iar aici vorbim de la personal până la clădiri. Vorbim de o reducere pe zona birocrației, adică nu a numărului de profesori sau medici, căci politicienii așa ar face: ar da afară sau ar muta chiar pe cei care lucrează și își fac treaba”, a explicat Marius Lulea.

El a punctat că reducerea posturilor din administrație nu înseamnă că oamenii vor rămâne fără locuri de muncă: este nevoie de specialiști și de oameni capabili să lucreze eficient:

„Asta nu înseamnă că oamenii trebuie dați afară, se pot muta mulți spre zona de servicii care sunt externalizate. Cei aduși de către partide pe post de șefi, secretare sau „specialiști” trebuie însă să zboare. Ei încarcă inutil aparatul de stat, au o pregătire slabă spre deloc și sunt folosiți de partide asemenea unei rețele mafiote care colectează bani. Oriunde te duci plătești , fie că vrei să împingi treaba, fie că ți se cere .Când piața internațională a capitalului este una liberă, investitorii fug de România”.

Vicepreședintele AUR avertizează că, dacă nu se vor lua măsuri, investitorii se vor îndrepta către alte state, ceea ce va fi o altă lovitură pentru România. „Dacă nu se iau măsuri pentru a exista un raport eficient între ce poate suporta mediul privat și cheltuielile statului român vom asista la o retragere a investitorilor spre state mai prietenoase”, a mai spus Marius Lulea.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.