ȘTIRI

Marius Lulea: Din păcănele, bănci și farmacii nu putem susține o națiune

Vicepreședintele AUR, Marius Lulea, prezintă câteva detalii despre amatorismul guvernului Ciucă-Ciolacu în contextul intrării primilor bani din PNRR. Liderul AUR afirmă că România a încasat 2,56 miliarde de euro din PNRR și va plăti 2,1 milioare de euro pentru datoria publică, iar din mult trâmbițata sumă din PNRR rămân bani doar pentru baroni și firmele de casă ale PNL și PSD. Nimic pentru români.

„Ca să înțelegeți în ce situație se află România și gradul de amatorism al guvernării. În lună octombrie au intrat în România 2,56 miliarde de euro din PNRR, dar va trebui să îi dăm aproape pe toți în noiembrie când avem de acoperit rate și dobânzi din datoria publică de 2,1 miliarde de euro. Luna aceasta am dat 1 miliard de euro.

Dar atenție că banii din PNRR nu intră lunar dar datoria și costurile datoriei publice denominate în euro vin lunar.

Vedeți ceva făcut de acești bani? Vă spunem noi: s-au împrumutat ca să îi delapideze. Și acum miza este să pună mâna pe cât mai mult din aceste fonduri și apoi Domnul să aibă milă de poporul român.

Bine ar fi ca mediul privat să fie rupt de tot ce se petrece în zona politică dar datoria publică mare și deficitul bugetar excesiv scoate lichiditățile de pe piață și lasă antreprenorii fără mijloc de schimb. Cei care puteți extindeți afacerea și căutați clienți și din afara României dacă doriți să rezistați pe termen lung. Din păcănele, bănci și farmacii nu putem susține o națiune.”, a declarat Marius Lulea.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.