ȘTIRI

Marius Lulea îndeamnă la proteste: „Oameni buni, nu îi mai suportați! Nimic nu se va schimba dacă nu ieșiți în stradă”

Oameni buni, nu îi mai suportați! Până când proprietarii și salariații din hoteluri și restaurante, din construcții și agricultură, din industria IT sau orice alta ramură a economiei naționale nu vor ieși în stradă, nimic nu se va schimba.

Da, pare că situația va exploda, dar să nu fie prea târziu deoarece o lege dată greu se mai întoarce.

Strategia lor este simplă: nu Contează că distrugem mediul privat, noi stăm la guvernare 1-2 ani și avem nevoie de bani pentru lipitorii de afișe și firmele de partid, campaniile electorale costă iar românii vor fi cei care plătesc.

Salariații și antreprenorii români sunt puși astăzi să plătească nota pentru cele 4 campanii electorale din anul 2024.

„Guvernanții” se bazează pe faptul că lumea va comenta câteva zile și apoi totul va dispărea, vor aduce ei o nouă perdea de fum, o altă știre de senzația ca să uităm, poate o nouă criză, o nouă pandemie, poate mai cresc finanțarea pentru presă.

PNL, cel care ar trebui să se lupte pentru mediul privat, nu mai există, este o simplă Anexă la PSD. Cele două partide sunt la fel de vinovate deoarece fără acordul PNL aceste măsuri nu se pot lua.

Nu mai acceptați umilința cu taxele mai mari deoarece știm cu toții că acest lucru fie va distruge afacerile românilor, fie ne întoarcem la economia la negru, căci altă variantă nu există. Orice expert va spune că în plină criză taxele scad, nu cresc, că investitorii trebuie sprijiniți, nu masacrați.

Statul este în faliment, conturile sunt goale, datoria publică a explodat, economia este distrusă, deficitul comercial a crescut de 10 ori în 10 ani, totul este din import. Acesta este falimentul, ei nu pot oferi altceva. Nu m-ar mira ca până la final de an, dacă nu mai găsesc ceva credite, să aibă probleme cu plata salariilor și pensiilor. Cum credibilitatea în fața creditorilor externi este aproape zero, mai rămâne varianta internă: BNR să accepte, distrugând economia privată, să dea drumul la tiparnița cu bani și, prin băncile private, să cumpere titluri de stat.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.