ȘTIRI

Marius Lulea(AUR): Mafioții care au pus mâna pe Mintia nu se vor bucura de ea!

Vicepreședintele AUR, Marius Lulea, îi avertizează pe mafioții care au pus mâna pe Termocentrala Mintia că nu vor avea parte de ea, iar achiziția frauduloasă va fi anulată în instanță.

„Din țeapa TermoMintia fiecare român poate primi câte 4 mici… dar nu vor primi.

În locația în care se află această termocentrală se află un important nod energetic național. Nu doar unitatea în sine este importantă cât mai ales toate conexiunile existente acolo și care permit inserarea rapidă a unei unități de producere a energiei electrice.

Ca să poți construi o unitate de producere a energiei electrice trebuie să ai acces facil la rețeaua națională și europeană de transport a energiei electrice.

Un astfel de nod energetic, de talie europeană, el în sine valorează sute de milioane de euro, nu mai discutăm despre costul de oportunitate. Ca să fiu mai plastic: toate cablurile sunt deja duse acolo.

După ce am investit peste 150 de milioane de euro compania a fost închisă. Evident că o companie închisă și scoasă la vânzare de lichidator este o companie care se vinde mult sub preț. Nu putem spune că există atâta prostie, cred că discutăm de un act premeditat.

Dacă unificam într-o companie toți producătorii erau bani suficienți ca în 2-3 ani să pornim o unitate modernă și ieftină, apoi să ne punem problema închiderii.

Așa am ajuns să cedăm un nod energetic de importanță europeană la un preț de nimic către o firmă nou înființată, cu acționariat dubios ce a dobândit artificial cetățenia într-un stat cât o comună. Sigur că se vede o potențială schemă infracțională, nu trebuie să fii expert ca să înțelegi că acele persoane au fost alese pentru ca nimeni să nu răspundă pentru viitoarele distrugeri și țepe primite de români.

Cei care au luat acest bun, adevărații „combinatori” să știe că nu se vor putea bucura de achiziția făcută. AUR va da drumul acolo unei unități moderne de producție iar toate actele se vor anula. Răul făcut va produce însă consecințe și vom încerca să le reducem la minim.

Instituțiile statului ar trebui deja să acționeze pentru a bloca această țeapă, dar instituțiile par paralizate, infestate de oameni din acest sistem politic canceros.”, a declarat vicepreședintele AUR, Marius Lulea.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.