Ads 6 Google account (silviu.tanase.timpul@gmail.com) Privacy Terms 1 / 2 Alert Remember to publish your GDPR message using a Google-certified CMP to continue showing AdSense ads on your site in the EEA and the UK. If you don't publish it by January 16, 2024, we'll publish one for you. Code generator Ad created, now place the code Copy and paste the ad unit code in between the tags of your pages Place this code where you want an ad to appear. Do this for each individual ad unit, on every page. It usually takes a few minutes for ads to appear on the page but occasionally it can take up to an hour. See our code implementation guide for more details.
GAZETARII

Minerii au ieșit în stradă, după ce USR și ONG-urile nemțești au închis Cariera Roșia: „Afară, afară, cu trădători din țară!”

Peste o sută de mineri și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia a protestat astăzi împotriva USR și a ONG-urile nemțești care au decis să închidă Cariera Roșia, fapt care reprezintă o adevărată amenințare pentru România. Fără cărbunele de la Cariera Roșia, CE Oltenia nu-și poate asigura sustenabilitatea: centrala pe cărbune de la Rovinari produce două treimi din energia electrică.

Peste o sută de mineri și energeticienii au participat, în frunte cu președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, la protest, în fața unui otel în care sunt cazați activiștii de mediu, care refuză să stea de vorba cu salariații din minerit pe care vor să îi lase fără serviciu.. Oamenii strigă „Hoții”, „Trădătorii”, „Afară, afară, cu trădători din țară” și „Bankwatch, nu uita, CEO nu e casa ta”.

Bankwatch este un ong finanțat de ministerul Mediului din Germania care se luptă din răsputeri să închidă toate minele din România.

Reamintim că Tribunalul București a suspendat acordul de mediu al Carierei Roșia înainte de judecarea pe fond, într-o perioadă critică a sistemului energetic. Cariera Roșia este cea mai mare din țară și, dacă va rămâne închisă până la următorul termen de judecată, stabilit în bătaie de joc la jumătatea lunii septembrie, România nu va avea stocurile de lignit pentru iarnă.

Protestul este și împotriva USR, după ce doi lideri ai formațiunii, între care și fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, au venit pe 1 iulie în Gorj, pentru a suna la 112, să ceară Poliției închiderea Carierei Roșia.

Sursa: sabotorii.ro

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.