ȘTIRI

Ministru PNL: Impozitarea contractelor part-time a fost un compromis

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu (PNL), a declarat marţi, la Profit News TV, despre impozitarea contractelor part-time, că într-o coaliţie sunt şi compromisuri şi din păcate, acesta este unul din aceste compromisuri, el arătând că liberalii nu au fost de acord cu această măsură impusă de PSD.

”Am văzut la un moment dat o estimare făcută de asociaţiile de profil, că în momentul de faţă ar fi afectaţi peste 70.000 de salariaţi. Acum, să ne înţelegem, eu sunt ministru politic, reprezint un partid de dreapta, un partid care în anii trecuţi s-a lupat să scoată o astfel de prevedere. Deci, este clar că nu suntem încântaţi de această prevedere, atunci când s-a făcut modificarea la Codul Fiscal”, a spus Cadariu.

El a precizat: ”Pentru stabilitate am format această coaliţie, într-o coaliţie sunt şi compromisuri. Din păcate, acesta este unul din aceste compromisuri, în ideea de a funcţiona”.

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului a precizat că aşteaptă să vadă efectele acestei măsuri.

”Eu am speranţa că după o analiză de câteva luni se va putea trage concluzia că nu este neapărat un beneficiu şi se va reveni. Pe de altă parte, trebuie să recunoaştem, noi avem nişte restricii impuse de PNRR, care spune că fiind prea multe excepţii de la regula generală, piaţa este distorsionată. Această impozitare face parte şi din această ţintă de atins din PNRR. Eu, în ce mă priveşte şi în ce ne priveşte vom încerca să impunem acest lucru pe viitor, după ce vom vedea câştigurile, vedem ce aduce în plus la buget această măsură”, a completat Cadariu.

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.